شیشه دوجداره و همینطور شیشه سکوریت از انواع شیشه های مورد استفاده در صنعت ساختمان بوده که هر کدام کاربردها و ویژگی های خاص خود را دارند. در بین این دو شیشه ساختمانی، کاربردها و مزایایی بوده که ممکن است در برخی موارد با هم مشترک باشند و یا تفاوت هایی نیز داشته باشند.
اقتصاد۲۴-در بیانی واضح تر باید بگوییم شیشه های سکوریت به مقاومت بالای خود معروف بوده اما شیشه های دوجداره عایقی مناسب در برابر دما و صدا می باشد.
در این گزارش با کارشناسان ما در مجموعه شیشه لیا همراه باشید تا شما عزیزان را با تفاوت های شیشه دوجداره و شیشه سکوریت بیشتر آشنا کنیم.
قبل از هر چیز ابتدا بهتر است با شیشه سکوریت، کاربردها و مزایای آن آشنا شوید. شیشه سکوریت تا 7 برابر مقاومت بیشتری نسبت به شیشه های معمولی دارند. این نوع شیشه که با حرارت دهی تحت شرایط خاصی به این مقاومت می رسند، علاوه بر مقاومت ایمنی خوبی نیز در برابر شکستن دارند.
مقاومت در برابر زلزله، طوفان و فشارهای نسبتا شدید از ویژگی های شیشه های سکوریت است. یکی دیگر از ویژگی های این نوع شیشه که در نزد مردم با عنوان نشکن شناخته می شوند، مقاومت بالا در برابر دمای زیاد است. سکوریت ها تا 300 درجه را می توانند تحمل کنند.
مهمترین عیب شیشه های سکوریت عدم امکان برش یا تغییر در آنها پس از ساخت است. یعنی در صورت نیاز به تغییر اندازه پس از تولید، این کار قابل انجام شدن نمی باشد.
قدمت ساخت شیشه های دوجداره نهایتا به 200 سال پیش بر می گردد. فردی در نیویورک با تحقیقات فراوان به این نتیجه رسید که شیشه های دوجداره می توانند در برابر صدا و اختلاف دما مقاومت بالاتری نسبت به شیشه های معمولی داشته باشند. شیشه های دوجداره تشکیل شده از دو لایه شیشه هستند که به صورت موازی اما در فاصله چند میلیمتری با هم قرار گرفته اند.
فضای خالی بین دو شیشه معمولا با هوای خشک یا گارهای بی اثری مثل آرگون پر می شود. اما یک نکته مهم به عایق بندی شیشه ها بر می گردد. هر چه شیشه ای دوجاره عایق بندی بهتری داشته باشد، کیفیت و طول عمر آن نیز بیشتر می شود.
شیشه دوجداره تبادل گرما و سرما در دو طرف شیشه را به خوبی کاهش می دهد و برای صرفه جویی در مصرف انرژی بسیار تاثیرگذار است.
هر چند تا اینجا احتمالا اختلافات این دو نوع شیشه را متوجه شده اید ولی برای مقایسه و درک بهتر تفاوت بین شیشه سکوریت و دو جداره باید تفاوت های آنها از لحاظ ویژگی ها و محدودیت های هر یک را در نظر بگیریم. از جمله تفاوت های شیشه های سکوریت و دوجداره باید به این موارد اشاره کرد:
در صورت وارد شدن ضربه های سخت که در اثرآن شیشه شروع به شکستن کند، شیشه سکوریت به قطعات بسیار کوچک تقسیم می شود. اما در صورت استفاده از شیشه معمولی در پنجره های دوجداره، آنها به شکل شیشه های معمولی می شکنند (مگر اینکه در ساخت آنها از شیشه های لمینت یا سکوریت استفاده شده باشد).
شیشه های سکوریت تبادل دمای بالایی با محیط خود دارند اما یکی از ویژگی های مهم شیشه های دوجداره عایق بودن در برابر اختلاف دما است.
امنیت سکوریت ها متوسط است اما با توجه به دو لایه بودن و استفاده از پروفیل، شیشه های دوجداری امنیتی نسبتا بهتر دارند.
یکی دیگر از تفاوت های دوجداره ها و سکوریت ها مقاومت بسیار زیاد دوجداره ها در برابر عبور پرتو های مضر مضر اشعه یو وی است.
برای تغییر در ابعاد شیشه های سکوریت به ابزارآلات خاصی نیازمند هستید اما دوجداره ها پس از ساخت قابل تغییر نیستند، مگر اینکه برش خورده و در پروفیل دیگری نصب شوند.
قیمت شیشه سکوریت از شیشه های معمولی بسیار بیشتر است. قیمت شیشه دوجداره نیز بالا می باشد. اما تفاوت قیمت آنها نسبت به یکدیگر آنچنان زیاد نیست.
توجه داشته باشید که شما می توانید از ویژگی های مثبت هر دو محصول با هم بهره ببرید. برای اینکار در صورت تدارک بودجه مورد نیاز، کافی است سفارش دهید که در ساخت شیشه دوجداره مورد نظر، از شیشه های سکوریت استفاده شود.
با مطالعه این گزارش با تفاوت هایی که در بین شیشه سکوریت و شیشه دوجداره وجود دارد آشنا شدید و از این پس می توانید به راحتی شیشه مورد نظر خود را با توجه به ویژگی ها و کاربردهایی که مد نظر دارید، انتخاب کنید.
اینکه چه نوع شیشه ای را انتخاب می کنید، کاملا به نیازها، سلیقه و همینطور بودجه شما بستگی دارد، اما نباید این نکته راهم فراموش کنید شیشه را باید از کارخانجات معتبر انتخاب کرده تا کیفیت و طول عمر آن نیز تضمین باشد.